Rabbit and rodent dental course in Budapest by Vittorio Capello

2011-11-25 00:00
2011-11-26 00:00
Etc/GMT+1

For English version click HERE!

A Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága továbbképzést szervez 2011. november 25-26-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Nyúl és rágcsáló fogászat (Rabbit and rodent dentistry)

 

címen.

A továbbképzés meghívott előadója a nemzetközileg is elismert dr. Vittorio Capello, DECZM (Small mammals), DABVP (Exotic companion mammals), European specialist in zoological medicine (Small mammals), aki a rágcsáló és nyúl fogászat illetve radiológia egyik legnagyobb szaktekintélye. dr. Vittorio Capello a kisemlősgyógyászat egyik legismertebb szakértője, számtalan szakcikk, valamint a Rabbit and Rodent Dentistry Handbook és a Clinical Radiology of Exotic Companion Mammals című könyvek társszerzője-szerkesztője. 1996 óta kizárólag egzotikus állat gyógyászattal foglalkozik, alapító tagja az Európai Vadállatgyógyász Kollégiumnak (ECZM) és elsők között tette le az Amerikai Gyakorló Állatorvosok Testülete (ABVP) kedvtelésből tartott kisemlős gyógyász szakvizsgáját. Világszerte népszerű meghívott előadó a legnagyobb nemzetközi konferenciákon, így közel egy évnyi szervező munka árán sikerült Őt megnyerni egy budapesti képzéshez.

A továbbképzés két napban, több, mint 13 órányi előadás keretében ismerteti a legfontosabb anatómiai, élettani, kórélettani, diagnosztikai és terápiás ismereteket. A kurzus felépítése úgy került kialakításra, hogy mind a rágcsáló és nyúlfogászat terén teljesen kezdő, de egzotikus állatok gyógyászata iránt érdeklődő kollégák és hallgatók, mind a már gyakorlott egzotikus állat gyógyászok számára hasznos legyen. Az előadások nagyszámú fotóval, röntgen és CT felvétellel és videóanyaggal teszik a témát könnyebben érthetővé és a napi gyakorlatban azonnal hasznosíthatóvá. A tervezett program a mellékletben megtalálható.

Azoknak az állatorvosoknak és hallgatóknak ajánljuk e képzést

 • Akik érdeklődnek a nyulak és rágcsálók gyógyászata iránt, de semmit nem tudnak a fogászatukról és ezért nem is mertek hozzáfogni
 • Akik napi szinten találkoznak e fajokkal, de eddig nem volt kitől tanulni és fejlődni
 • Akik szívesen foglalkoznának magas szinten rágcsáló és nyúl fogászattal és szeretnének egy szisztematikus áttekintést kapni a témáról, alapos elméleti és gyakorlati ismeretekkel

A továbbképzést a Magyar Állatorvosi Kamara országos SZATOK bizottsága kiemelt rendezvénynek minősítette és nyilvántartásba vette. A továbbképzés elvégzéséért kiemelkedően magas, 123 továbbképzési pont írható jóvá!

Fontos tudnivalók

 • Továbbképzés helye és ideje: 2011.11.25-26. (péntek-szombat), kb. 9-18 óráig, Fővárosi Állat- és Növénykert
 • A továbbképzés nyelve: angol (szinkrontolmácsolás nem lesz!). Az előadások megértéséhez társalgási szintű angol nyelvismeret hasznos.
 • Részvételi díj MVÁÁT tagok számára 39.000Ft, nem tagok számára 44.000Ft.
 • A regisztrációs díjat 2011. október 31-ig kérjük átutalni az alábbi számlaszámra:

  Magyar Vad- és Állatkerti Állatorvosok Társasága (CIB Bank)
  10700079 43077302 51100005
 • A beérkezett regisztrációs díjról a kért címre szóló számlát állítunk ki.
 • Kizárólag a befizetett és visszaigazolt regisztráció érvényes. A korlátozott befogadóképesség miatt kizárólag előzetes regisztrációval és befizetéssel tudunk jelentkezést elfogadni, helyszíni befizetésre ezúttal nincs mód!
 • A részvételi díj magában foglalja az előadásokat, az előadások nyomtatott kiadványát, a kávészünetekben frissítőt, valamint a helyszínen ebédet, illetve az állatkertbe történő ingyenes belépést. Vegetáriánus étkezést csak előzetes jelzés esetén tudunk biztosítani!
 • A parkolás az Állatkerti körúton, valamint az 56-osok terén (korábban Felvonulási tér) ingyenes, az állatkert területére gépjárművel behajtani nem lehet.

Jelentkezni ITT lehet 2011. október 31-ig.

A továbbképzéssel kapcsolatos kérdéseitekre örömmel válaszolunk az mvaatworkshop@gmail.com címen!

Minden érdeklődő kollégát és hallgatót szeretettel várunk!